JESPER BUGGE KOLD

Jesper Bugge Kold

Torsdag den 26. september 2019 kl. 19.30 i X-Husets store sal

X-Huset får besøg af den lokale skønlitterære forfatter Jesper Bugge Kold.

Jesper Bugge Kold er født i 1972 og opvokset i København, men bor i dag på Sydfyn.

En mangeårig interesse for 2. Verdenskrig og et enormt researcharbejde, har sat Jesper Bugge Kold i forbindelse med blandt andre en læge, en lektor på Arkitektskolen samt ansatte på Tøjhusmuseet og i Neuengamme Koncentrationslejr. På baggrund af dette har Jesper udgivet bøgerne

  • Vintermænd
  • Land i datid
  • Tiden før døden
  • Krigsturisten

Foredraget tager udgangspunkt i de anmelderroste romaner “Vintermænd” og “Land i datid”.

Vintermænd handler om to tyske brødre, der mod deres vilje bliver hvirvlet ind i 2. verdenskrig og ender med at deltage aktivt i krigen.

Land i datid foregår i DDR og i nutidens Berlin. Da Peter Körper i 2006 myrdes, drager hans søn, Andreas, til Berlin for at finde ud af, hvem hans far var. Andreas, der er resultatet af en affære med en dansk kvinde, der var på skolingsophold i DDRi 1970’erne, bliver langsomt bekendt med Peters fortid som højtstående officer hos Stasi og opdager, hvordan sikkerhedstjenesten trækker spor helt op i nutiden.

I løbet af foredraget fortæller Jesper Bugge Kold om tilblivelsen af romanerne fra idé til færdig bog og om det store researcharbejde, der ligger bag begge. Som en af de få har han haft adgang til Stasis arkiver, ligesom han har fået hjælp af en række fagpersoner. Han vil desuden fortælle om sit forfatterskab og om, hvordan det er at gå fra at være en håbefuld forfatter med et manuskript, som ingen vil udgive til få år efter at blive nomineret til debutantprisen og udkomme i USA og Tyskland.

Arrangør: Menighedsrådet
Gratis entré.

Der kan købes drikkevarer og kage i caféen.