Foredrag

NIKOLAJ KIRK – Mad & kunst

Lørdag den 5. oktober 2019 kl. 14.00

Den prisvindende kok og forfatter Nikolaj Kirk blev for alvor et kendt ansigt i Danmark, efter at han medvirkede i tv-programmer som Mad i kassen, Go’ morgen Danmark og ikke mindst det populære livsstilsprogram, Nak og Æd, om jagt og natur, som han laver i samarbejde med Jørgen Skouboe Møller.

Gastronomi er Nikolajs helt store passion, som han har skrevet mange bøger om og modtaget adskillige priser for. I forlængelse af passionen for gastronomi søger Nikolaj konstant efter nye teknikker rundt omkring i verden, som kan inspirere ham til nye retter. Inspirationen kommer ofte fra de mange små lokalsamfund, hvor Nikolaj får lov til at være en del af kulturen for en stund for at kunne lære nye teknikker. Det vigtigste for Nikolaj når han laver mad, er de mange grundteknikker, der ligger bag hver enkel råvare. Alle råvarer er ligeværdige ifølge Nikolaj, hvad end det er en dansk kartoffel eller en dyr trøffel!

Nikolaj er udlært fra Hotel Imperial og Hotel Baltik i 1992-1993. Han har været køkkenchef på diverse restauranter, men valgte i 2003 at blive selvstændig. Nikolaj har udgivet bogen ”Beretninger fra fremmede køkkener”.

Mad & Kunst

I ”Mad & Kunst” har Nikolaj Kirk fokus på at lave noget nyt mad, som ikke har været set eller serveret før. Hvad er det for eksempel, der gør mad til kunst og omvendt? Hvordan bliver mad en del af hverdagen, og hvordan kan maden være med til at skabe nye oplevelser og rum i hverdagen? 

Nikolaj vil i foredraget arbejde med ny mad, duft og smag, hvor vi glemmer alt om gamle madtraditioner!

Foredraget finder sted

Lørdag den 5. oktober 2019 kl. 14.00 i X-Husets store sal

Billetter kr. 250 inkl. kaffe/te og kage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *